Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

SoftBank съкращава 10% от служителите в международния си клон

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 04.05.2020

11:20 | 4 май 2020
Обновен: 07:55 | 5 юни 2020

SoftBank Group International е съкратила приблизително 10% от персонала си като част от план за по-ефективно функциониране. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването “Бизнес старт” с водещ Живка Попатанасова. 

По думите му съкращенията са засегнали около две дузини служители в редица градове, включително Сан Карлос, Калифорния и Маями. 

"SoftBank Group International дава приоритет на онези компании в портфолиото си, които могат да излязат от коронавирусната пандемия в по-силна позиция, като същевременно продължава да осъществява селективни инвестиции". 

Попов каза още, че в допълнение към съкращенията на работните места двама управляващи партньори на фонда за Латинска Америка в размер на 5 млрд. долара, Муртаза Ахмед и Андрес Фрейър, доброволно са се оттеглили.

"Майк Бъси, оперативен партньор във фирмата, която беше назначена за главен директор по трансформацията на WeWork през ноември, също е напуснала SoftBank по свое желание", добави той.  

Попов припомни, че SoftBank очаква по-голяма нетна загуба за фискалната година, приключила през март, заради по-задълбочената криза в една от най-големите ѝ инвестиции, офисния стартъп WeWork.

Гледайте целия технологичен коментар във видеото.

Видеа с всички гости на предаването "Бизнес старт" може да гледате тук. 

Повече новини от света на технологиите четете на Investor.bg.