Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Технологиите помагат на децата да се свързват и да изразяват по-смело мечтите си

Милена Стойчева, Джуниър Ачийвмънт България, Бизнес старт, 01.06.2020

10:03 | 1 юни 2020

Технологиите помагат на децата да се свържат по-отблизо и ги предизвикат да изразят по-смело мечтите си. Това заяви изпълнителният директор на Джуниър Ачийвмънт България (JA Bulgaria) Милена Стойчева в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

Тя разказа за предстоящото най-голямото младежко стартъп събитие в страната – форум "Изгряващи звезди", което през тази година ще се проведе за първи път онлайн от 8 до 12 юни.

Ще се включат над 1000 студенти и ученици, като те ще представят идеи, които решават реални бизнес предизвикателства.

Екипите работят в три направления – Интелигентни градове, Медицина и здравеопазване и Суровини и кръгова икономика.

„Искаме да насочим младите хора към онези тематики, които са свързани с доброто бъдещо развитие на планетата и към по-умен начин за включване на технологиите в живота ни“.

По отношение на качествата необходимо за един млад предприемач Милена Стойчева обясни, че предприемачеството е нагласа и начин на мислене, и че това са хора, силно ангажирани от идеите и решенията, които представят и заявяват отговорна позиция към средата и обществото.

„Важно е предприемачите да имат постоянство и да бъдат устойчиво на всякакви бури, които предстоят и да бъдат добри екипни играчи“, каза още изпълнителният директор на Джуниър Ачийвмънт България.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте тук.