Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Българска компания за игри с добавена стойност и на световната сцена

Виктория Викторова, маркетинг мениджър на Дуард, в Бизнес старт, 09.09.2016

09:39 | 9 септември 2016
Автор: Investor.bg
Виктория Викторова, маркетинг мениджър на Дуард. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Виктория Викторова, маркетинг мениджър на Дуард. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Към добавената реалност има силен интерес в световен мащаб и особено в по-развитите страни. Следващата стъпка на българската компания „Дуард“, която се занимава с разработка на игри с добавена стойност, е да пробие на английския пазар. В момента се водят преговори с вериги, книжарници и магазини във Великобритания. Това коментира маркетинг мениджърът на „Дуард“ Виктория Викторова в предаването „Бизнес старт“ с Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria.

Компанията работи и по следващия си проект, който ще бъдат обявен и развит с kickstarter кампания. Проектът ще бъде с добавена реалност и ще представлява нещо средно между тамагочи и покемон. „Идеята е да успеем да покажем първо, че не само децата се интересуват от добавена реалност и второ, че технологиите могат да бъдат доста обвързващи в дългосрочен план с това да не стоиш "вързан вкъщи“", обясни Викторова. 

Пазарът се развива благоприятно за гейм индустрията, включително и в България. По думите ѝ големите компании в страната, макар и малко по-късно, вече са открили ползата от тази индустрия.

Маркетинг мениджърът на "Дуард" коментира още грешките, които бяха допуснати при Pokemon GO. 

Вижте повече във видеото: