Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Младите хора в България гласуват за промяна в политиката

Христо Господинов, преподавател по политически науки, "Бизнес старт', 21.04.2021

11:32 | 21 април 2021
Обновен: 11:32 | 21 април 2021
Автор: Александра Попова

По-голямата част от младите хора гласуват за нещо ново, което ще доведе до промени и ще заложи на нови принципи и тенденции в политиката – за едно европейско ориентирано правителство, което се обръща към проблемите на хората, за да ги решава, а не се концентрира върху междупартийни конфликти. Това заяви Христо Господинов, преподавател по политически науки, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Младите хора желаят реални действия, които да променят техния живот, да донесат по-високи доходи и промяна на регионите в България. На мен ми се иска те да участват и все по-активно в изборите".

От думите на госта стана ясно, че обществените очаквания набират сила, тъй като българското общество продължава своето демократично развитие.

"Създаване на една силна средна класа, икономическо развитие на държавата, рестарт на бизнеса, намаляване на безработицата са част от нещата, които иска българското общество. Обществените очаквания този път са политическата класа в България да бъде на държавническо ниво, а страната ни да гони европейските равнища на развитие във всяка една сфера".

"Знаците, които се дават в началото на този парламент, са, че той ще вземе бързи и активни решения, които са продиктувани от събитията през лятото, когато бяха големите протести", заяви гостът.

"Като се имат предвид резултатите от вота и новите партии, които успяха да влязат в парламента, е видимо, че има някаква промяна. Изборните резултати ни показват, че ще бъде трудно да се състави правителство само от тези партии. Вторият сценарий е служебен кабинет и нови избори".

"Ако вземем предвид думите на партиите, не би следвало да имаме работещ кабинет, защото това, което всички политически лидери декларираха, е, че при една или друга конфигурация, те не биха започнали преговори. Всичко това показва, че не е възможно съставяне на кабинет, който да бъде само от така наречените партии на протеста", допълни още Христо Господинов.

Целия разговор може да видите във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук.