Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Безос подкрепя по-високите корпоративни данъци

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, „Бизнес старт“, 07.04.2021

11:46 | 7 април 2021
Обновен: 11:46 | 7 април 2021
Автор: Александра Попова

Джеф Безос подкрепя смелите инвестиции в американската инфраструктура. Това заяви Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов. 

"Главният изпълнителен директор на Amazon.com Inc. Джеф Безос заяви, че подкрепя инвестирането в американска инфраструктура и евентуалното повишаване на корпоративния данък, за да се плати за това".

От думите на госта стана ясно, че претегляйки доводите в двете посоки, докато депутатите обсъждат инфраструктурния план на администрацията на президента Джо Байдън в размер на 2,25 трилиона долара, основателят на Amazon е заявил, че компанията му подкрепя „смелите инвестиции в американската инфраструктура“, но не е подкрепила изрично предложението на президента.

"Amazon традиционно избягва да коментира политически теми, които не са пряко свързани с бизнеса ú, за да избегне това евентуално да подразни клиентите си. Но компанията бе забъркана в дебата за инфраструктурата и как да се плати за нея".

"Едва през миналата седмица Байдън цитира Amazon като пример за компания, която не е плащала федерален данък върху доходите, като по този начин контрастира с хората, които не могат да намалят данъчните си ставки до нулата", каза главният редактор.

Целия разговор вижте във видеото. 

Още новини от света на технологиите четете на investor.bg