Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Дигитализацията на историята привлича младите

Делян Момчилов, писател, Бизнес старт, 03.03.2021

12:30 | 3 март 2021
Обновен: 13:54 | 3 март 2021
Автор: Радостина Ивчева

Начинът да се възбуди интересът към българската история е поднасянето й да се освежи и тя да се разказва по интересен начин. Интересът на децата ще бъде привлечен от нещото, което визуално е по-апелиращо към тяхната възраст. Дори и най-добият учебник няма да привлече вниманието, ако е с архаичен дизайн. Това заяви писателят Делян Момчилов в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

Книгата "Владетелите на България" е един сложен комплексен проект. Всички текстове за владетелите в книгата са дело на професор Пламен Павлов, а илюстрациите са направени от Стоян Дамянов, обясни гостът.

„Липсва всякаква информация за това как са изглеждали българските владетелите, това което е останало от тях са само монети или образи на твърди повърхности като метал и камък и въображението на Стен свърши сериозната работа тук. Страхотна работа и на дизайнера Николай Манчев“.

„България е едно скрито туристическо бижу и се надяваме, чрез нашата книга да отворим интереса на българите към собствената ни родина, защото има изключително вълнуващи места, които могат да се видят“, заяви Момчилов.

„Трябва да работим. Богатство ни е налице и от тук нататък е въпрос на правилен маркетинг“.

Делян Момчилов говори и за историята на Пеньо Атанасов „Бомбето“ и създаването на Паметника на свободата (Шипка).

„Важно е интересът към българската история да продължава да бъде възобновяван, защото историята ни е дълга и е наситена с ярки личности“, каза гостът.

Целия разговор вижте във видеото.

Видеа с всички гости на „Бизнес старт” може да видите тук.