Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Бизнесът с електрически тротинетки на Hobo навлиза в Благоевград

Бойчо Попов, главен редактор на сайта Investor.bg, Бизнес старт, 30.11.2020

11:04 | 30 ноември 2020
Обновен: 11:36 | 30 ноември 2020
Автор: Радостина Ивчева

Компанията, предоставяща наем на електрически тротинетки, Hobo навлиза в Благоевград от 1 декември в партньорство с Американския университет в България. Затова и услугата ще е активна в кампуса на висшето училище. Това заяви Бойчо Попов, главен редактор на сайта Investor.bg, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

"Предвидени са пет паркоместа в кампуса на университета, на които ще бъдат разположени 20 тротинетки. От компанията планират да увеличат броя на превозните средства през пролетта на 2021 г., за да отговорят на търсенето в по-топлите месеци на годината, когато то обичайно е по-голямо".

В кампуса на университета ще се предлага първият модел тротинетки, които ползваше компанията – Hobo 1.0, който по думите на съоснователят на компанията Теодор Рачев е „преминал успешно всички хардуерни и софтуерни тестове“ и ще включва и логото на учебното заведение, обясни Попов.

Гостът коментира и новината, че Великобритания забранява инсталирането на Huawei 5G след септември 2021 г.

"Телекомуникационните компании не трябва да инсталират новия комплект Huawei 5G след септември 2021 г., заяви правителството в понеделник, като част от плана си за разчистването на оборудването на китайската фирма от високоскоростните мобилни мрежи".

Попов припомни, че Великобритания вече нареди цялото оборудване на Huawei да бъде премахнато от нейната 5G мрежа до края на 2027 г.

Целия разговор по тези и други теми гледайте във видеото.

Повече новини от технологичния свят четете на Investor.bg.