Amazon дава бонуси на служителите си на „на първа линия“

Бойчо Попов, главен редактор на сайта Investor.bg, Бизнес старт, 27.11.2020

11:03 | 27 ноември 2020
Обновен: 12:21 | 27 ноември 2020
Автор: Радостина Ивчева

Американският технологичен концерн Amazon предоставя на служителите на „на първа линия“ еднократен бонус, за да сподели своята благодарност за тяхната работа, насочена към празничния сезон. Това заяви Бойчо Попов, главен редактор на сайта Investor.bg, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

Персоналът на пълен работен ден, нает от компанията от 1 до 31 декември, ще получи бонус от по 300 долара. Работниците на непълно работно време, наети в същия срок, ще получат бонус от 150 долара, обясни Попов.

"През юни Amazon също похарчи 500 млн. долара за бонуси, които нарече „Благодаря“ за служители от фронтовата линия, които продължиха да идват да работят на фона на пандемията от коронавирус".

Гостъ коментира и новината, че Foxconn прехвърля част от призводството си от Китай във Виетнам по искане на Apple.

По думите на госта тайванските производители, какъвто е и Foxconn,  притеснени от напрежението между САЩ и Китай, се местят или обмислят прехвърлянето на част от производството си извън Поднебесната империя, насочвайки се към страни като Виетнам, Мексико и Индия.

"Foxconn изгражда линии, на които ще сглобява таблетите iPad и лаптопите MacBook, в завод в североизточната част на Виетнам", обясни Попов.

"Тайванската Foxconn, чието официално име е Hon Hai Precision Industry, във вторник обяви, че ще инвестира 270 млн. долара в създаването на ново звено, наречено KuFang Technology".

Целия разговор може да видите във видео.

Повече новини от технологичния свят четете на Investor.bg