Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Пандемията съживява спортната мода

Невена Николова, дизайнер, Бизнес старт, 27.11.2020

10:54 | 27 ноември 2020
Обновен: 18:10 | 27 ноември 2020
Автор: Радостина Ивчева

Пандемията направи стилът на хората много по-спортен и модата трябваше да се приспособи.  Това заяви дизайнерът Невена Николова в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

Маската стана не само абсолютна необходимост, а и моден аксесоар, коментира гостът. Тя поясни, че знаменитостите избягват да носят видимо брандирани маски и търсят по-дискретни.

Относно стила на обличане Николова заяви, че той рязко е станал по-спортен. Друга популярна тенденция е носенето на спортни панталони с обувки с висок ток. Поради тази парична Николова е създала колекция спортна мода, но с характерните за нея елементи с дантела.

„Роди се една колекция, която стана много популярна, защото е ползваема“.

Николова констатира, че въпреки изолацията жената все още иска да бъде красива, защото това засяга всички около нея и общуването й с хората.

Гостът също така заяви, че след пандемията част от хората, които имат отношение към стилната мода вероятно ще бъдат по-сдържани в покупките си , но само малка група ще се оттегли, въпреки че хората сега откриват нови нужди.

„Ще остане обаче културата за различни комбинации и експерименти, тъй като сега е период на самоизследване. Апелирам жените да прегледат гардеробите си“.

Николова коментира и дигиталните ревюта, които бяха осъщетвени по време на последната седмица на модата, като заяви, че към тях все още се забелязва голям скептицизъм, защото трудно се осъществява емоционалната връзка между компания и клиент, като се губи колективната емоция на преживяването.

Целия разговор може да видите във видео.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук.