Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Мартин Заимов: Света го очаква това, което стана в България през 1996 г.

Мартин Заимов, финансист, съосновател на "Генератор", Бизнес старт, 26.11.2020

10:55 | 26 ноември 2020
Обновен: 13:40 | 26 ноември 2020
Автор: Радостина Ивчева

В света ще се случи това, което се случи в България през 1996 г. Това прогнозира Мартин Заимов, финансист и съосновател на "Генератор", в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

„Предстои ни неминуема сериозна криза, въпреки че икономиките вече са много диверсифицирани“, заяви гостът.

„Това, което нарекохме глобална криза, никога не е свършвало. Представете си един балон и централните банки започнаха да наливат в него вода, но това не означава, че балонът е здрав“.

Според Заимов дори самият коронавирус е резултат от развитието на човечеството, а не външен фактор.

„Икономиката сама за себе си не съществува, а всичко което обсъждаме с цифри стъпва на нормалния човешки живот“.

По думите му цифровизацията добавя една нова дименсия за икономиката, като за да има добро управление, зад него трябва да стоят хора.

Относно фискалните стимули и планираните инвестиции за съживяване на икономиката Заимов заяви, че „въпросът не е в харченето, а какво се прави и как се прави“.

„За да стане нещо добре, преди да стихнем до харченето на пари, трябва да сме наясно какво правим и как искаме да го направим“.

Мартин Заимов е един от участниците в деветото издание на Investor Finance Forum. Годишна финансова конференция, организирана от водещия финансов сайт Investor.bg, ще се проведе на 3 декември, от 12 часа, в хибриден формат от онлайн дискусии и телевизионно студио, които ще се излъчват на живо в каналите на Investor Media Group – Investor.bg, Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg и Bgonair.bg. Още са темите и участниците може да разберете на https://financeforum.investor.bg/, където може да се регистрирате за събитието.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук.