Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Все по-малки компании вече ще могат да участват в космическата икономика

Даниел Лорер, BrightCap Ventures, Георги Митов, BrightCap Ventures, Бизнес старт, 29.10.2020

11:08 | 29 октомври 2020
Обновен: 12:17 | 29 октомври 2020
Автор: Магдалена Иванова

Все по-малки компании вече ще могат да участват в космическата икономика, заяви Даниел Лорер от BrightCap Ventures в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

Лорер обясни, че сме свидетели на революция по отношение на Космоса, тъй като в наши дни частни оператори са навлезли в сектора, а технологиите еволюират по чисто бизнес начин.

„Бъдещето е в Космоса, до няколко години технологичните компании ще се насочат натам. Ние вярваме, че ще има голям тласък на опознаването на Космоса“, каза Георги Митов от BrightCap Ventures.

По думите му откритията в Космоса не спират, като една от най-вълнуващите новини напоследък е откритата вода на Луната.

„Трудно е за стартиращи компания да изстрелят нещо в Космоса. С новите технологии обаче нещата, които се изстрелват, се връщат на Земята. Това прави инвестицията не чак толкова рискована, което е повратна точка, която ще насърчи младите предприемачи да се насочат натам“, обясни още Георги Митов.

Гостите в студиото разказаха и за инициативата Космическа Поща, която дава възможност на българските ученици да изратят в Космоса картичка с лично послание за бъдещето на нашата планета.

„Искаме децата в България да мислят и да мечтаят за космоса и да дадат своя принос за космическата икономика“, заяви Даниел Лорер.

Иновациите и изследването на Космоса са акцентите в третото от поредицата онлайн издания на Годишната конференция на Bloomberg TV Bulgaria, което ще се проведе днес, от 14:30 часа. Може да го проследите на живо на www.bloombergtv.bg/live, investor.bg, dnes.bg, bgonair.bg, както и в социалните мрежи.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте тук.