Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

В коронакризата работните екипи могат да бъдат сплотени чрез създаване на обща визия за бъдещето

Веселина Купенова, основател на KissTheFrogNow, Бизнес старт, 26.10.2020

10:38 | 26 октомври 2020
Обновен: 15:32 | 26 октомври 2020
Автор: Радостина Ивчева

Коронакризата създава предпоставки за сплотяване на работните екипи около обща визия за бъдещото развитие на дейността им. Това заяви Веселина Купенова, основател на KissTheFrogNow, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

KissTheFrogNow е инструмент за сплотяване на екипи чрез създаване на по-добри лични връзки межди членовете на екипа, както и по-голяма мотивация за работа и креативност, обясни гостът. 

„Промените в работната среда е трудно да бъдат осъществени, защото хората интуитивно ги отхвърлят“.

Според Купенова работата изцяло от вкъщи създава известни проблеми, тъй като нарушава комуникацията между членовете на екипа. Още повече, когато даден човек навлиза в нов екип и го прави изцяло онлайн това създава допълнителен стрес за него и проблеми за общата дейност.

„Много трудна задача е да се мотивират хората, които работят от вкъщи, като е много важно членовете на екипа да се познават лично“.

Според Купенова сутрешни разговори тип оперативка са много полезни за сплотяване на екипите, защото тогава хората споделят и така може да се създаде лична връзка между членовете. Гостът заяви, че е най-добре да се разчита на личен контакт, тъй като при конферентната връзка има много неща, които ни разсейват.

„Кризата създава предпоставки за сплотяване, защото всички усещат сътресението и това е възможност екипът да намери сплотеност в идеята за бъдещето си общо развитие и дейността на компанията“.

По думите на Купенова най-добрият похват за създаване на емпатия между членовете на един екип е чрез илюстрации всеки да изрази това което чувства, тъй като така се получава много информация за вътрешния свят на хората и тяхната емоционалност.

Целия разговор вижте във видео материала.

Всички гости на предаването "Бизнес старт"  може да видите тук.