Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

BIC ще утрои инвестициите си у нас до края на 2021 г.

Георги Менев, директор на BIC Services Sofia и Мариян Янакиев, мениджър Финанси, „Бизнес старт“, 23.10.2020

10:48 | 23 октомври 2020
Обновен: 15:04 | 23 октомври 2020
Автор: Ирина Илиева

Добрите макроикономически показатели, големият набор от специалисти и по-евтината работна ръка са причините, поради които BIC избира София за своя Център за споделени услуги. Това заявиха Георги Менев, директор на BIC Services Sofia и Мариян Янакиев, мениджър Финанси, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

Гостите допълниха, че стремежът на компанията е до края на 2021 г. броят на служителите да се увеличи до 230 души, а инвестициите да се утроят.

Започнахме с първоначална инвестиция от 1,5 млн. евро, която до края на годината ще бъде около 2,5 млн. Когато достигнем пълния обхват от услуги и служители инвестициите ще достигнат 9 млн. евро“, каза още Георги Мeнев.

Мариян Янакиев допълни, че компанията се е насочила към дигитална политика още през 2018 година, а Центърът за споделени услуги е бил част от плановете на BIC за развитие.

„Отчетохме особен ръст на трансакциите по електронен път и други онлай платформи по време на пандемията”, допълни Георги Мeнев. По думите му това е довело до търсене на автоматизация и интеграция на системите, клиентите и доставчиците.“

Янакиев допълни, че пандемията не е повлияла на продажбите, а дори напротив, успяла е да им помогне да изпреварят конкуренцията. „Потребителите започнаха да се ориентират към качествени продукти, компании, които залагат на по-висока пазарна стойност, но и на по-ниска цена“, каза още гостът.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт"  може да видите тук.