Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Учени, предприемачи и инвеститори ще търсят решения за промените в климата на конференция у нас

Ирена Комитова, организатор на TEDxVitosha, Бизнес старт, 01.10.20

10:49 | 1 октомври 2020
Обновен: 11:51 | 1 октомври 2020
Автор: Хюлия Айваз

Конференцията TEDxVitosha Countdown се стреми да фокусира вниманието върху всичко, което правителствата, градовете, бизнесът и всеки един от нас като човек може да направи, за да се противопостави на промените в климата. Това заяви Ирена Комитова, организатор на TEDxVitosha, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов. 

Тя посочи, че конференцията ще се проведе на 13 октомври в София, като фокусът ще бъде върху 5 основни области - енергетика, транспорт, материали, храна и природа. 

Комитова отбеляза, че събитието ще събере виртуално и на живо учени, активисти, предприемачи, инвеститори и творци, които ще споделят решения за борбата с климатичните промени. 

"TED стана известно движение с лозунга, че е важно да даваме пространство за идеите, които си струва да бъдат споделяни. Но хората искат не само да бъдат вдъхновени, искат да знаят какво могат да направят по въпроса".  

Ирена Комитова сподели, че сред продуктите, които ще бъдат представени по време на конференцията са оригами бутилка, която се сгъва, и устройство за пракиране и заключване на велосипеди, захранвано със соларни батерии. 

"Вдъхновението за Countdown (обратното броене) е проблемът, че ако в следващите 10 години не намалим въглeредните емисии, нямаме повече биопродукция, не използваме повече възобновяеми източници на енергия, това ще ни попречи в бъдеще да бъдем не само конкурентоспособни, а и чисти и добри за децата си".  

Гледайте целия разговор във видеото. 

Всички гости на предаването "Бизнес старт" вижте тук.