Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Amazon ще пусне в продажба охранителен дрон за дома

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 25.09.2020

10:50 | 25 септември 2020
Обновен: 11:55 | 25 септември 2020
Автор: Хюлия Айваз

Amazon обяви, че ще пусне дрон за записване на видеа за сигурност в домовете, както и продукти за коли, които да известяват собствениците за опити за разбиването им. Това каза Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването “Бизнес старт” с водещ Христо Иванов. 

По думите ѝ новите продукти отразяват растежа на бизнеса на Amazon с решения за сигурност след придобиването на производителя на умни звънци Ring през 2018 г.

"Тези усилия на компанията предизвикаха остри критики от страна на застъпниците на гражданските свободи. Те се развиха от доставки на пратки преди години до устройства, които позволяват на хората да гасят светлините или да активират стриймването на съдържание чрез гласови команди", коментира редакторът. 

Тя добави, че дронът за вкъщи, наречен Ring Always Home Cam, ще бъде наличен от следващата година и има за цел да заснема видеа там, където потребителите обичайно нямат статични камери.

"Устройството може да показва потребителски видеа, когато алармата е изключена и записва само когато лети", поясни Кирилова. 

Целия коментар гледайте във видеото.