Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Производител на опаковки: До края на октомври напълно ще възстановим обема на продажбите

Продан Щерев, главен изпълнителен директор на картонажна фабрика "Чайка", Бизнес старт, 7.09.2020

10:09 | 7 септември 2020
Обновен: 12:03 | 7 септември 2020
Автор: Магдалена Иванова

До края на октомври напълно ще възстановим обема на продажбите, което е добър сигнал за потреблението и състоянието на икономиката. Това заяви Продан Щерев, главен изпълнителен директор на картонажна фабрика "Чайка", в предаването „В развитие“ с водещ Христо Николов.

„Чайка“ е свързана до голяма степен с много международни компании и няма как кризата да не се отрази и на нас. Отчетохме спад на продажбите от 10-15 до 20% в продължение на 2 месеца и половина, имаше проблеми и с доставките на някои суровини и материали“.

Продан Щерев обясни, че сега ситуацията продължава да се подобрява и дори компанията му е напът да отчете ръстове.

„В началото на кризата заради пандемията имаше нарушаване на нормалните транспортни цикли. Но в момента няма проблем с доставките и митниците“.

„Не са се появили нови проблеми с работната ръка, но не са се решили и старите проблеми – тези, свързани с висококвалифицирани служители“, каза още главният изпълнителен директор на картонажна фабрика "Чайка".

По думите на Продан Щерев компанията му е успяла да намали разходите си за енергия с 12% благодарение на прилагането на различни енергийноефективни практики в дейността си.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" гледайте тук