Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

SoftBank дава заем от над 1 млрд. долара на WeWork

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 14.08.2020

10:43 | 14 август 2020
Обновен: 12:28 | 14 август 2020
Автор: Магдалена Иванова

Японската технологична компания SoftBank Group засилва подкрепата си за WeWork, за да може доставчикът на споделени офисни пространства да компенсира загубите, причинени от пандемията на коронавируса. Японският инвеститор се съгласи да предостави заем от 1,1 милиарда долара на WeWork. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

„Преди това Softbank инвестира 10 милиарда долара в WeWork. Финансовата инжекция трябва да помогне на WeWork да намали силните парични загуби през втората половина на тримесечието“.

Попов обясни, че заради коронакризата доставчикът на офис пространства е трябвало да плати 116 милиона долара за така нареченото преструктуриране на компанията, включително плащания за обезщетение при съкращаване на служители.

Главният редактор на Investor.bg каза още, че Apple и Google са премахнали Fortnite от магазините си за приложения в четвъртък, като са предизвикали съдебни дела от страна на създателя на играта Epic Games.

„Действията ескалират спор между компаниите, които се развива през последните седмици“.

Целия технологичен коментар гледайте във видеото.

Още технологични новини четете на investor.bg