Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Създаването на собствен бизнес трябва да е според мечтите

Калоян Кирилов, съосновател на My Education Club, Бизнес старт, 12.08.2020

10:19 | 12 август 2020
Обновен: 12:13 | 12 август 2020
Автор: Магдалена Иванова

Създаването на собствен бизнес трябва да се определя от това в каква област човек се чувства комфортно, каква е мечтата му, заяви Калоян Кирилов, съосновател на My Education Club, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

Той определи възможността, която дава Агенцията по заетостта безработните лица с право на парично обезщетение да могат да започнат собствен бизнес като получат полагащото им се обезщетение наведнъж, като добра идея, която обаче едва ли ще даде нужните резултати.

„Хората в бюрата по труда не са хората, които биха стартирали стартъп. Защото щом някои хора са стигнали до бюрото по труда, означава че не са достатъчно предприемчиви“.

Според Калоян Кирилов би било по-добра идея, ако на хората на борсата правителството им предложи грантове за стартиране на бизнес с например 10 хил. лв. По думите му по начин безработните няма да бъдат лишавани от възможността да разполагат с гарантирана месечна сума, с която да покриват разходите си.

„Трудно е за всички бизнеси в момента, но при стартъпите рисковете са по-големи. А в момента, заради страха и очакванията за ограничаване на потреблението, не съм оптимист за следващите месеци“.  

Кирилов обясни, че създаването и развитието на стартъп по принцип е рисково начинание, тъй като 9 от 10 компании не оцеляват.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте тук.