Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Експерт: До протести се стига, когато другите форми на диалог са изчерпани

Ива Таралежкова, ръководител екип, форум "Гражданско участие", Бизнес старт, 22.07.2020

10:21 | 22 юли 2020
Обновен: 11:27 | 22 юли 2020
Автор: Магдалена Иванова

До протести се стига, когато другите форми на диалог и на участие са изчерпани, коментира Ива Таралежкова, ръководител на екип към форум "Гражданско участие", в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

„Много от исканията на протестиращите смятам, че са правилни“.

„Важно е да се иска мнението на гражданите не само на избори. Липсата на елементарни „входове“ на граждани в управлението води до подобни протести“, обяснява Таралежкова.

„Много години се борим с това гражданите да бъдат част от диалога, независимо коя партия е на власт. Съвсем естествено е и сега да няма диалог – нямаме култура, нямаме традиция в осъществяване на диалог с гражданите“.

„Този път енергията и силата, която виждаме в протестиращите прилича на тази, която преди години свали едно правителство“, посочва още гостът.

По думите на Ива Таралежкова до голяма степен няма чуваемост.

„Правим всичко възможно да работим с хората, които взимат решения. Сякаш при местните власти се случва по-лесно това – по-близо са до хората. Дори в момента има две общини – Ловеч и Монтана, на които помагаме да бъде организирани онлайн консултации с гражданите“, заяви още тя.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте тук.