Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Столична община с нова програма за културния и креативния сектор от септември

Геновева Христова - Мъри, управляващ директор на Ligna Group и председател на Българския мебелен клъстер, Бизнес старт, 03.07.2020

09:56 | 3 юли 2020
Обновен: 13:19 | 3 юли 2020
Автор: Николета Рилска

Нова програма на столична община ще бъде обявена от септември. Тя ще предлага два типа субсидии, като ще е насочена към културния и креативния сектор. Това каза Геновева Христова - Мъри, управляващ директор на Ligna Group и председател на Българския мебелен клъстер, в предаването “Бизнес старт” с водещ Живка Попатанасова

Христова-Мъри коментира реакцията на бизнеса и държавата след удара от коронакризата у нас. Тя отбеляза, че компаниите не са били подготвени, а държавата наблюдава и реагира на нуждите им, като вече оптимизира и подобрява взетите мерки. 

Очакванията на госта са за по-добра реакция при втора вълна на коронавируса. Според нея внедряването на дигитални решения и работата от дистанция ще са ключови. 

Христова-Мъри разказа за интересно решение на Ligna Group, чийто прототип вече е пуснат на пазара и е привлякъл интереса на един от международните гиганти в хотелиерския сектор. 

“Според хотелиерите - които отбелязват, че заетостта е между 7 до 10%, има два вида клиенти - едните са изключително щастливи от спокойствието, а другите, бидейки в хотела на фона на маски, ръкавици и пр., се стресират”, каза гостът. 

Тя заяви, че решението на компанията е именно в тази насока и дава възможност за безконтактно обслужване на клиента в хотелкската стая, така че той да се чувства много по-сигурен.

Вижте целия разговор във видео материала. 

Видеа с всички гости на предаването “Бизнес старт” гледайте тук