Бизнес старт

Всеки делник от 7:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Българският финтех сектор може да се възползва от кризата в Wirecard

Любомир Тулев, експерт по киберсигурност в "Булпрос", Красимир Атанасов, финансов анализатор, Бизнес старт, 30.06.2020

10:38 | 30 юни 2020
Обновен: 12:22 | 30 юни 2020
Автор: Николета Рилска

Финтех секторът у нас може да се възползва максимално много от ситуацията около Wirecard, за да предостави продуктите си на европейския пазар. Подобни компании вече има и в България. Това каза Любомир Тулев, експерт по киберсигурност в "Булпрос", в предаването “Бизнес старт” с водещ Христо Николов

“Финтех секторът у нас се развива доста бързо, но трябва да бъдат правени умерени крачки”. 

Според Тулев ситуацията с Wirecard показва, че никой не е защитен, а големите губещи от нея ще са крайните клиенти и икономиката на Германия. 

“Ernst & Young, която е одитирала Wirecard, е одитор на едни от най-големите компании в света. Случващото се в момента ни кара да си задаваме въпроси свършили ли са си работата, какво прави одитът и за какво ни е”, коментира финансовият анализатор Красимир Атанасов. Той отбеляза, че вече има съмнения относно работата на дружеството в останалите международни гиганти, с които е ангажирано. 

Друга тема, на която Тулев се спря, е оттеглянето на рекламодатели от Facebook. Той обясни, че мярката цели да принуди социалната мрежа да премахва максимално бързо вредно съдържание. 

По думите на ескперта шансовете са на страната на YouTube в надпреварата с TikTok. Защо това е така - вижте във видео материала. 

Видеа с всички гости на предаването “Бизнес старт” гледайте тук