Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Сдружението за модерна търговия: Потребителят определя предлагането във веригите

Иван Чернев, изпълнителен директор на "Кауфланд България" и член на УС на Сдружението за модерна търговия, Бизнес старт, 24.06.2020

10:58 | 24 юни 2020
Обновен: 13:22 | 24 юни 2020
Автор: Цветан Кръстев

Нашият бизнес е формиран спрямо менажирането на съответните категории – какви продукти къде точно ще се позиционират и как ще бъдат предложени. Това определя само българския потребител, а не някое постановление или структура. Предлагаме това, което крайният клиент търси. Това каза Иван Чернев, изпълнителен директор на "Кауфланд България" и член на Управителния съвет на Сдружението за модерна търговия, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"От "Кауфланд България" миналата година сме продали български плодове и зеленчуци в обем от 35 млн. килограма. 60% са български производители при нас и 86% от нашия оборот се сформира на база на български доставчици. Българските продукти идват от 26 региона".

Иван Чернев коментира, че компанията, която представлява, е от 15 години на пазара и затова знае какво очаква клиента

"Винаги сме работили рамо до рамо с български производители. От начало процентът на българските производители, с които работим, бе по-малък. Но крайният потребител е българин и той търси българска стока".

Гостът отбеляза, че се стремят да стимулират българските зеленчукопроизводители, с които вече имат договори. "Работим интензивно по темата експанзия, особено в големите градове", допълни той.

Вижте целия разговор във видеото.

Всички гости на "Бизнес старт" вижте тук.