Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

България може да се възползва от желанието на Европа да съкрати веригите на доставка

Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, Бизнес старт, 22.06.2020

10:14 | 22 юни 2020
Обновен: 12:55 | 22 юни 2020
Автор: Николета Рилска

Инвеститорският интерес към България продължава въпреки коронакризата. Страната лансира възможността за съкращаване на веригите за доставка за големите европейски компании. Това каза Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, в предаването “Бизнес старт” с водещ Христо Николов

Янев отбеляза, че у нас има конкретни запитвания от компании - от актуалните в момента сектори - здравеопазване, медицина, техника за болници. 

“Кризата е и възможност. В голяма степен някои от компаниите успяха да трансформират част от производствените си линии... Мярката може да е временна, но дава възможност за развитие”. 

Янев разказа още, че у нас се подготвя нов закон, свързан с индустриалните паркове.

“Към настоящия момент върви съгласуването между отделните ведомства, очаква се в кратък срок проектозаконът да мине през Министерски съвет и да бъде представен в пленарна зала”, обясни гостът. 

“Можем да генерираме много голям обем от инвестиции, трябва да се преборим с конкурентите от Източна Европа”, добави Янев.

Той отбеляза, че България се движи добре в това отношение въпреки кризата, като изрази надежди скоро и у нас да има голяма и стратегическа инвестиция. 

Вижте целия разговор във видео материала.

Видеа с всички гости на предаването “Бизнес старт” гледайте тук