Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Как оцелява танцовото изкуство в условията на пандемия?

Маша Илиева, българска прима балерина, хореограф и педагог, Бизнес старт, 01.06.2020

10:54 | 1 юни 2020

Разходите за заплати и ремонти в условията на пандемия затрудниха танцовото изкуство в продължение на два месеца, каза Маша Илиева, българска прима балерина, хореограф и педагог, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

Тя обясни, че танцовата й школа "Маша Илиева" е затворила още на 9 март, като школата е била отворена, когато това е било разрешено, но интересът не се е възстановил. 

Като добра новина Маша Илиева изтъкна, че около Великден родители са направили благотворително дарение в помощ на учителите.

Тя разкри, че са се спазвали всички мерки за хигиена и социална изолация в школата след повторното отваряне, но днес - Денят на детето, е последният от работата на школата по принцип, като дейността ще бъде възобновена от 1-ви октомври.

"Когато има малко деца, трябва или да плащат по-висока такса, или да се съберат повече, което в момента е невъзможно".

Илиева обясни, че е имало готови, заснети уроци за преподаване, които е използвала. Това според нея обаче донякъде е неправилно по отношение на танцовото изкуство.

Примабалерината обясни, че студентите по балет засега ще се обучават онлайн, кандидат-студентите също ще се явяват онлайн на изпити. "Тази година изпитът им е доста облекчен, ще могат сами да се подготвят вкъщи", уточни тя.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" вижте тук.