Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Мярката за инвестиции в биосигурността удовлетворява земеделския бранш

Ивайло Тодоров, предприемач в земеделието, Бизнес старт, 01.06.2020

10:14 | 1 юни 2020

Новата мярка 5.1 за инвестиции в биосигурността е свързана с дезинфекция и съхранение на фуражите и питейната вода и изгарянето на трупове в инсинератори. Тя ще удовлетворети всички ситуации.Това коментира Ивайло Тодоров, предприемач в земеделието, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"В животновъдството отдавна имаме проблеми с пандемии. Колегите в сектора, особено тези в свиневъдството и птицевъдството, от години полагат усилия за повишаване на биосигурността. Правят се инвестиции в нови и модерни технологи".

Гостът обясни, че има опасност от избухване на болести. "Наскоро птичият грип пак се завърна, афринската чума продължава да се развива активно в летния сезон", допълни той.

Въпреки това земеделският предприемач посочи, че се подобрява физическата защита на фермите. "Има и строги мерки относно карантината", подчерта Ивайло Тодоров.

"По време на карантина земеделският сектор предлагаше специален статут на работници, възможността за сезонна заетост при безработните и задължителното ангажиране на трайно безработните в сектора".

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" вижте тук.