Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Ръстът на хотелския пазар в София ще бъде възстановен през следващата година

Искрен Миланов, съсобственик на х-л "Метрополитън" в София, Бизнес старт, 28.04.2020

10:26 | 28 април 2020
Ръстът на хотелския пазар в София ще бъде възстановен през следващата година

Коронавирусът даде възможност на градските хотели в София да осъществят планирани ремонти и дейности по обновяване. Така конкурентната среда ще се подобри, ще се повиши качеството на продукта. Това каза Искрен Миланов, съсобственик на х-л "Метрополитън" в София, в предаването “Бизнес старт” с водещ Христо Николов.

Миланов посочи, че повечето хотели в София са затворени, което определи като правилно решение, а с намален състав работят тези, които са поели дългосрочни ангажименти към клиентите си и не могат да преустановят дейност.

По думите на госта помощта на правителството по схемата “60 на 40” е достатъчна за хотелиерския сектор за момента, имайки се предвид, че предстои да бъдат облекчени мерките срещу разпространението на коронавируса и преустановено извънредното положение.

“Ключово и важно за хотелиерския сектор е да се възстановят самолетните полети”, изтъкна Миланов.

“Докато самолетите на авиокомпаниите не се вдигнат във въздуха, вероятно няма да настъпи възстановяване на пазара”.

Според него до фалити на хотелиери може да се стигне в коронавирусната криза, но това зависи основно от управлението на дружествата и доколко правилно е било то.

"Има промени, ще има и още повече промени след края на коронавирусната инфекция. Някои услуги ще изчезнат, ще се появят нови, други ще се изпълняват по различен начин". 

Миланов очаква годината да завърши с около 30% заетост на хотелите в София, което обясни, че ще ги постави на “около нула” в баланса приходи-разходи.

“До края на годината ще бъде преодоляна пандемията, а ръстът на хотелския пазар ще бъде възстановен през следващата година”, прогнозира още той.

Вижте целия разговор във видео материала.

Видеа с всички гости на предаването “Бизнес старт” може да гледате тук.