Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Прогнозата на Intel за второто тримесечие разочарова Wall Street

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 24.04.2020

10:49 | 24 април 2020
Обновен: 21:23 | 3 юни 2020
Снимка: Aaron M. Sprecher

Intel даде по-ниска прогноза от очакваната от Wall Street за печалбата си за второто тримесечие, позовавайки се на цената на подготвянето нов чип за персонални компютри. Компанията заяви, че не може да даде прогноза за цялата година заради икономическата несигурност, причинена от пандемията на коронавируса. Повече по темата разказа Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването “Бизнес старт” с водещ Живка Попатанасова.

Кирилова посочи, че книжата на Intel са поевтинели с 6 на сто след опита на директорите на компанията да подготвят инвеститорите за възможността от крадкосрочен спад в търсенето на продуктите ѝ.

“Главният изпълнителен директор на Intel Боб Суон заяви, че компанията „временно ще трябва да сложи на пауза“ няколко проекта заради ограниченията на властите срещу разпространението на коронавируса, но заводите на Intel до голяма степен са успели да отговорят на търсенето”.

“Според ръководителя на компанията поръчките на чипове се увеличават през първите три месеца на 2020 г., но Intel очаква по-ниски брутни маржове за второто тримесечие заради разходите за подготовката на новия чип “Tiger Lake”, обясни Кирилова.

Тя добави, че компанията не очаква това да се отрази на маржа за цялата година, защото се надява да успее да продаде чипове с по-високи маржове през третото тримесечие.

Вижте целия коментар във видео материала.

Видеа с всички гости на предаването “Бизнес старт” може да гледате тук.

Повече новини от света на технологиите четете на Investor.bg.