Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Активист заложи на Nintendo с инвестиция за над 1 млрд. долара

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 22.04.2020

11:42 | 22 април 2020
Обновен: 22:50 | 4 юни 2020
Снимка: Kiyoshi Ota

Активистът инвеститор ValueAct Capital е изградил дял за около 1,1 милиарда долара в Nintendo, залагайки, че компанията зад Супер Марио и Зелда може да се превърне в една от най-големите световни цифрови медийни империи. Това каза Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването “Бизнес старт” с водещ Живка Попатанасова.

“Фондът е закупил 2,6 милиона акции, което се равнява на малко над 2% от компанията и са на стойност около 119,6 трлн. йени (1,1 млрд. долара) към вторник вечерта”, посочи Кирилова.

Тя отбеляза, че Nintendo се превръща в глобален играч с помощта на хитови франчайзи - от Mario Bros. до Legend of Zelda, но през последните години се затруднява да се възползва от глобалния геймърски бум на смартфоните и тепърва ще търси ясна стратегия за борба срещу конкуренцитаята.

“Въпреки че Animal Crossing на Nintendo се превърна в хит в ерата на Covid-19, която подхранва продажбите на конзолата Switch, голямо изпитание през следващите години ще бъде как устройството ѝ от следващо поколение да се опълчи на джаджите на Microsoft и Sony”.

Видеа с всички гости на предаването “Бизнес старт” може да гледате тук.

Повече новини от света на технологиите четете на Investor.bg.