Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Имиджът в онлайн пространството ще е ключов за намиране на работа

Капка Стойкова, старши консултант в международната фирма CIKAAR , Бизнес старт, 22.04.2020

10:56 | 22 април 2020
Обновен: 11:00 | 22 април 2020

Фокусът на индустриите е за запазването на здравето на хората, част от служителите вече са базирани от вкъщи или се следва определен ротационен принцип. В текстилната индустрия, която има възложени големи поръчки от западни фирми, започват да освобождават служители. Това каза Капка Стойкова, старши консултант в международната фирма CIKAAR, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.
 
Тя коментира, че се наблюдава преориентиране на служители към други сектори. 

"Дори квалифицираните кадри се ориентират към по-сигурни и по-големи индустрии. Хора, които са работели за собствена фирма или по-малки работодатели, сега се ориентират към по-големите работодатели". 

Тя говори за преквалификацията на служителите. 

"В момента има много виртуални предложения и хората, докато са в карантина, могат да се учат и да придобиват нови знания". 

"Хората сега търсят сигурност. Не може да се каже кога точно ще отмине тази тревожност, която в момента е най-силният елемент на пазара", допълни Стойкова.

"Критериите не са се променили, но начините на водене на процеси се е променил. Хората, които владеят повече виртуалното представяне, вероятно ще се представят по-добре. Всичко се случва виртуално, включително и интервютата за работа, което предполага компютърна грамотност". 

Според нея сега е моментът човек да работи върху подобряване на имиджа си в социалното пространство. 

Вижте целия разговор във видеото.

Всички гости на "Бизнес старт" вижте тук.