Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Lime обмисля нови съкращения в САЩ заради коронавируса

Пазарен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 23.03.2020

10:58 | 23 март 2020
Снимка: Milan Jaros/Bloomberg
Снимка: Milan Jaros/Bloomberg

Компанията за споделени електрически скутери Lime обмисля нови съкращения на работната си сила в САЩ, след като потреблението на тротинетките спадна значително заради пандемията на коронавируса. Това каза Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова

"Lime обмисля да съкрати между 50 и 70 души, първоначално в централата в Сан Франциско, твърди източник, директно запознат със ситуацията, който е пожелал да остане анонимен. По думите му все още не е взето окончателно решение, а преговорите по въпроса продължават".

"Към януари Lime разполагаше с около 50 млн. долара в брой. Но при месечни разходи от около 22,5 млн. долара и предвид отчетените приходи от началото на годината досега, източникът посочва, че Lime разполага с около 12 седмици преди парите ѝ да свършат", коментира Кирилова.

Тя припомни, че според пост на главния изпълнителен директор Брад Бао в блога на компанията тя ще прекрати или временно ще преустанови услуги на някои пазари в Европа, САЩ, Израел, Бразилия и Сидни. 

"Влиянието на мерките за самоизолация и правителствените забрани за пътувания рязко намалиха възможностите на Lime да генерира средства от стотиците хиляди тротинетки, с които разполага по целия свят".

"В рамките на три дни дневните брутни глобални приходи от превозите със скутери се свиха до едва 192 593 долара от 617 383 долара", каза още Кирилова.

Вижте целия разговор във видео материала. 

Повече новини от света на технологиите четете на Investor.bg.