Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Apple затваря всички свои магазини извън Китай

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 16.03.2020

10:41 | 16 март 2020

Apple ще затвори всички свои магазини за търговия на дребно извън Китай до 27 март, драматичен пример за това как компаниите свиват своята бизнес дейност, за да забавят разпространението на коронавируса сред своите служители и клиенти, заяви Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

„Заплатите на почасовите служители ще продължават да се изплащат, а служителите в цялата компания ще могат да работят дистанционно, ако работните им места позволяват това, каза главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук в съобщение, публикувано на уебсайта на компанията“, обясни Попов.

„Малко след като бе съобщено, че Бил Гейтс се оттегля от Борда на директорите на Microsoft, стана ясно, че и Facebook губи важен член на своя Борд“.

Бойчо Попов обясни, че бившият изпълнителен директор на American Express Кен Шено няма да се кандидатира за преизбиране след несъгласие с изпълнителния директор Марк Зукърбърг относно управлението и политиките. Той ще запълни празнотата в Berkshire Hathaway, която предизвика напускането на Гейтс.

Съобщението, че Шено няма да се кандидатира за нов мандат в борда на Facebook, направено след затварянето на пазарите в петък, увеличава значителните промени сред директорите на технологичния гигант. През последната година компанията обяви напускането на четирима независими директори - бившият директор на администрацията на Белия дом Ерскин Боулс, изпълнителният директор на Netflix Рийд Хейстингс, бившият изпълнителен директор на Genentech Сюзън Дезмънд-Хелман и сега Шено. В някои случаи те бяха заменени с хора, които имат съществуващи социални или бизнес отношения с Марк Зукърбърг.

Целия технологичен коментар гледайте във видеото.

Още новини от света на технологиите прочетете в Investor.bg.