Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Малките клубове губят най-много пари от коронавируса

Веселин Коларов, редактор на Gol.bg, Бизнес старт, 06.03.2020

08:37 | 13 март 2020
Снимка: Angel Garcia/Bloomberg
Снимка: Angel Garcia/Bloomberg

Малките футболни клубове търпят най-големи финансови загуби заради коронавируса. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в ефира на "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Причината за това е липсата на фенове. Тя не се отразява толкова на големите клубове, макар че те са на минус 5-6 милиона евро от продажбата на билети. Но имат далеч по-големи приходи от телевизионните права, което компенсира. Докато при малките клубове сумите от пропуски са едно от най-големите постъпления. Те не взимат много пари от телевизиите. Примерно, в третото и четвъртото ниво на Англия печелят между 200 хиляди и 500 хиляди паунда от билети. Мачове без публика означава, че се лишават от тези приходи, което затруднява положението им", обясни гостът.

Той каза още, че вече има и известни спортисти, които са заразени с коронавирус.

"Първият такъв беше Даниеле Ругани от Ювентус. Това означава, че целият отбор е поставен под карантина и няма да играе поне две седмици. Така реваншът им от 1/8-финалите на Шампионска лига с Олимпик Лион няма да се състои по програма на 17 март. Интер също е под карантина, тъй като последната среща на "нерадзурите" беше именно с Юве", добави Коларов.

Мачовете в НБА също са отложени до второ нареждане, добави гостът.

"Руди Гобер и Доновам Мичъл от Юта Джаз са дали положителна проба за коронавирус. Във Формула 1 отложиха старта в Австралия 2 часа преди първата свободна тренировка. Член от Макларън е заразен", посочи Коларов.

Вижте целия разговор във видео материала.