Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Подробната информация и фактите са най-добрата ваксина за паниката от коронавируса

Гергана Иванова, член на УС на Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО), Александър Христов, съосновател на Центъра за анализи и кризисни комуникации, Бизнес старт, 09.03.2020

10:11 | 9 март 2020
Обновен: 10:11 | 9 март 2020

До момента кризисният щаб реагира изключително адекватно, като осведомява за реалната ситуация по отношение на коронавируса във и извън страната. Комуникацията ще бъде в основата на овладяването на ситуацията до края на епидемията. Това каза Гергана Иванова, член на УС на Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО), в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

По думите ѝ в момента става дума за овладяване на емоционалното състояние на обществото по отношение на комуникацията.

"До момента оперативният щаб се справя на ниво от комуникационна гледна точка. Задачата им е едновременно да информират достатъчно добре и да не всяват паника. Това е изключително прецизен подход", заяви Александър Христов, съосновател на Центъра за анализи и кризисни комуникации.

Той отбеляза, че достатъчно подробната и наситена с факти информация е най-добрата ваксина срещу паниката.

Според него е важен балансът – да се поемат ангажименти, разпространяваната информация да е на ниво и в същото време да не се всява паника.

Иванова коментира, че няма маски от повече от месец по магазините и затова има нужда от внос на маски.

"Това е най-мащабната подобна епидемия. По данни до тази сутрин потвърдените случая са близо 110 хил. Не бива да се подценява мащабът на епидемията. Строгите мерки, които Китай предприе, са изключително важни", 

заяви тя.