Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Добрите обноски са предимство и част от ежедневието

Невена Басарова, създател на Академия за добри обноски и писател, Бизнес старт, 27.01.2020

08:48 | 27 януари 2020
Невена Басарова, създател на Академия за добри обноски и писател,. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Невена Басарова, създател на Академия за добри обноски и писател,. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Добрите обноски днес са предимство, но когато не дръзваш да се докажеш като добър, някак няма как да успееш. Трябва да заявиш личното си пространство и позиция. Добрите обноски са част от ежедневието и нещата от живота. Това мнение изрази Невена Басарова, създател на Академия за добри обноски и писател, в ефира "Бизнес старт" пред репортера на Bloomberg TV Bulgaria Вася Николова.

"Интересът към Академията за добри обноски показва, че има необходимост и и полза от нея", изтъкна Невена Басарова.

"Имаме нужда от място да се учим къде да бъдем добри родители. Академията се явява верен партньор и помощник при възпитанието на родителите за децата им".

По думите на Басарова децата ни учат на спонтанност.

"Начинът на общуване, уважаването на личното пространство, как да се храним добре - всичко това е част от добрите обноски".

"Семейството е основата, където се полагат добрите обноски, но това не е всичко. Средата също оказва своето влияние", смята гостът.

Според писателката и създател на Академията за добри обноски при възпитанието на децата днес е нужно да сме по-мобилни и гъвкави и да приемем, че и те имат мнение. "Добре е да заложим на диалога и разбирането", убедена е тя.