Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

2020 г. в Twitter - повече кей поп, китайски акаунти и японско влияние

Станислав Касчийски, журналист, Бизнес старт, 12.12.2019

11:05 | 12 декември 2019
Станислав Касчийски, журналист. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Станислав Касчийски, журналист. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

През 2020 г. като влияние в Twitter можем да очакваме повече кей поп, китайски акаунти и японски теми, коментира журналистът Станислав Касчийски в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

Пожарът в катедралата Нотр Дам е бил най-коментираното събитие в социалната мрежа през тази година досега, стана ясно от разговора.

"Самата статистика на най-коментираните явления в Twitter е на база най-много уникални акаунти, които са говорили по дадена тема".

"Снимка на яйце и музикално видео от кейпъл банда са най-ретуитваните неща тази година. Има и туит за състоятелен японец, който решава да даде 100 хил. йени на 100 души, които го ретуитнат", подчерта гостът.

"Пожарът в Нотр Дам освен първоначалните туитове с видеа на живо и снимки от екраните на телевизии се е оказало зрелищно събитие, погледнато цинично. Много туитове на тази тематика са били от конспиративна гледна точка", отбеляза още Касчийски.

"В Хонконг много от протестиращите си правят акаунти, за да мога да говорят за протестите. Използват VPN. Като цяло проблемът на хората в Китай е, че не използват Facebook и Twitter и нямат Google".

"Новата епоха Рейва в Япония е на второ място сред най-актуалните теми в Twitter. Голям брой хора от Япония използват Twitter. Те и до днес са едни от най-сериозните клиенти на Yahoo", посочи журналистът.

"Twitter са решили да отделят ресурс за малък екип, който да се занимава с формирането на стандарт за социалните мрежи. Програмистите не трябва да правят платформи, а протоколи за децентрализацията им. Twitter спряха и рекламите на политически кампании".