Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

София ще има първия по рода си модерен парк на храната

Слави Христов и Цветан Тодоров, основатели на проекта Quartal, Бизнес старт, 11.12.2019

09:53 | 11 декември 2019
Обновен: 23:06 | 5 юни 2020

Проектът за модерен парк на храната е изцяло нов за България. На площ от 3200 квадратни метра изграждаме парк от морски контейнери с над 250 седящи места и над 40 места за паркиране. Целта е всеки един посетител да се чувства комфортно. Това обясниха Слави Христов и Цветан Тодоров, основатели на проекта Quartal, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"В пространството ще бъдат комбинирани добрите заведения в София", заяви Христов.

Тодоров разказа, че местата за продажба на храна ще са 13. "Ще се опитаме плащанията в целия комплекс да са безкешови", допълни той.

"Целта е да минимизираме нуждата да се плаща в брой. Във всеки един обект ще има терминал, в който всеки един посетител ще може лесно да си избере продукт от менюто на заведението и ще може да си плати с карта", допълни Христов.

По думите на Тодоров идеята на проекта е да привлича хората с качествена храна и различни преживявания. Той уточни, че в проекта ще има постоянно различни събития. 

Христов отбеляза, че на много места в Западна Европа има подобни паркове. Според него идеята е иновативна, но е и утвърден бизнес модел, който съществува на много места по света.

Вижте целия разговор във видеото.