Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Могат ли да се възродят добрите българо-индийски отношения?

Калин Радев, изп. директор на Software Group, Бизнес старт, 29.11.2019

10:27 | 29 ноември 2019
Калин Радев, изп. директор на Software Group. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Калин Радев, изп. директор на Software Group. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Българо-индийските отношения имат дългогодишна успешна история. В последните години имаше известен застой, но вече развитието им е доста по-добро, комуникацията между двете страни се подобрява. Това каза Калин Радев, изп. директор на Software Group, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

„Към момента се наблюдава доста повишено внимание от индийските инвеститори към България, има и немалък брой български компании, които развиват бизнес в Индия“, отбеляза Радев.

По негови думи интересът на индийската страна у нас е най-вече по отношение на производствения сектор. „Индия има интерес от позициониране в България, тъй като това отваря достъпа ѝ до Европа“, изтъкна гостът.

Радев посочи, че традиционно присъствието на българските компании от IT сектора, военния и фармацевтичния е най-изявено в Индия. „Възможностите там обаче са неограничени“, добави той.

„Нуждите в Индия са огромни, там потреблението расте изключително бързо. Всеки продукт или услуга, които отговарят на определените специфики, имат значителен потенциал“.

„Добре е компаниите да стартират от конкретен щат или област на Индия, защото законодателството е различно“, отбеляза още Радев. Той поясни, че наличието на местен индийски партньор не е задължително, но пък винаги помага.