Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Колев и Колев ще търси финансиране чрез листване на БФБ

Иван Колев, изп. директор на "Колев и Колев" АД, Бизнес старт, 25.11.2019

10:09 | 25 ноември 2019

Новите ни идеи имат нужда от акционерно финансиране. Целта ни е “Колев и Колев“ да стане публична компания. Имаме дългосрочни цели и банковото финансиране в момента не е подходящо за нас. Това каза Иван Колев, изп. директор на "Колев и Колев" АД, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов. Иван Колев ще бъде и един от участниците на най-голямата регионална конференция за инвестиции и валутна търговия Investor Finance Forum, която ще се проведе на 29 ноември в София. 

"Търсим дялово финансиране и сме готови да се разделим с част от компанията си, но за да станем по-големи и по-успешни".

Той разказа, че в момента има нов пазар на Българска фондова борса. "Това е Пазарът за растеж на МСП и компанията ще е сред първите на него", отбеляза гостът.

Колев обясни, че планът им е да увеличат капитала си с около 30%.

„Търсим максимума от пазара. Това е около 1 млн. евро“.

По думите на Иван Колев регулацията би трябвало да бъде по-малка от основния пазар и с по-малко разходи. Той обясни, че целта им е да популяризират продуктите си в световен мащаб.

„Приоритетно ще се насочим към съседните пазари като Румъния, Гърция и Сърбия. Там конкуренцията не е огромна като на развитите пазари“.

Вижте целия разговор във видеото.