Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Космическите науки навлизат по-лесно в частните училища

Тихомир Димитров, основател и главен изпълнителен директор на Space Асademy, Бизнес старт, 10.10.2019

10:16 | 10 октомври 2019
Тихомир Димитров, основател и CEO на Space Асademy. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Тихомир Димитров, основател и CEO на Space Асademy. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Космическата академия за деца е училище, което предлага космически програми за деца. Този тип науки са доста всеобхватни, но сме разделили програмите си на Астрономия и Астрофизика. Астронавтика и космическо инженерство е другата ни програма. По време на нея децата изучават какво правим, за да достигнем Космоса, какво е устройството на ракетите, как бихме достигнали до Марс, как да опазваме Планетата Земя, заяви Тихомир Димитров, основател и главен изпълнителен директор на Space Асademy, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Макет на слънчевата система е най-естественото, което едно дете може да направи рамките на 2 часа", твърди Тихомир Димитров.

Гостът посочи, че Юпитер е любимата планета на децата.

Сред другите занимателни задачи, които се изпълняват в Космическата академия за деца, е направата на ракети с определени за целта материали. Димитров подчерта, че в тях активно се включват и родители.

От Space Асademy влизат като извънкласно занимание по-лесно в частните училища. 

"Искаме да навлезем във всички училища в България. Разширяваме екипа си, обучаваме нови хора, преговаряме с училища, търсим специално място в София", отбеляза Тихомир Димитров.