Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Хиляди недоволни потребители на Facebook с оплаквания в Twitter

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 04.07.2019

10:39 | 4 юли 2019
Участник в конференцията на разработчиците F8 в Сан Хосе, Калифорния. 30 април 2019. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg .
Участник в конференцията на разработчиците F8 в Сан Хосе, Калифорния. 30 април 2019. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg .

Американската технологична компания Facebook заяви, че проблемите с качване или изпращане на медийни файлове в нейните приложения и платформи са били решени. Това каза Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов

По-рано вчера много потребители по света нямаха възможност да изпращат и получават изображения, видеа и други файлове в платформите на компанията, включително в WhatsApp, Instagram и социалната мрежа, припомни Кирилова. Малко след появата на проблема компанията е започнала работа по отстраняването му, добави тя.

"От Facebook посочиха, че по време на една от техните рутинни операции по поддръжка се е задействал проблем, който затруднил някои хора да качват или изпращат снимки и видеа“

Частичният срив ядоса потребителите на най-голямата социална мрежа в света, а мнозина се насочиха към Twitter, за да се оплачат, каза още Кирилова.

"Повече от 14 хил. потребители са подали сигнали за проблеми с Instagram, а над 7500 и 1600 са сигнализирали съответно за Facebook и WhatsApp, сочат данни на сайта Downdetector.com, който следи за подобни проблеми".

Според сайта проблемите са били предимно в части на Европа и в САЩ, добави редакторът.

Повече технологични новини четете на Investor.bg.