Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Alphabet създава „най-иновативния район в света“ в Торонто

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, „Бизнес старт“, 25.06.2019 г.

11:23 | 25 юни 2019
Торонто може да се превърне в най-технологичния град в света Снимка: Pixabay
Торонто може да се превърне в най-технологичния град в света Снимка: Pixabay

Технологичният концерн Alphabet има грандиозни планове за канадския град Торонто, предвиждайки да превърне крайбрежната зона на града в „най-иновативния район в света“ чрез своята дъщерна компания Sidewalk Labs LLC. С този цитат от главния изпълнителен директор на дъщерната фирма Дан Доктороф стартира главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов своя технологичен коментар за „Бизнес старт“.

Общо от 1500 страници е съставен планът на Sidewalk Labs за изграждането на различни иновации в Торонто, като автономни автомобили, обществен Wi-Fi, футуристични решения за здравеопазването, интелигентни ограничители и сигнали за трафика, както и редица други технологични нововъведения.

Компанията собственост на Alphabet разработва идеята вече цели 18 месеца, като за целта ѝ ще са нужни около 1,3 млрд. канадски долара (1,68 млрд. лв.). Очаква се да бъде изграден квартал от 5 хектара в близост до езерото Онтарио, в които ще има изградени жилищни небостъргачи, регулирани бордюри и отопляеми велоалеи.

Apple отново попада в полезрението на рубриката за технологии, като този път причината е, че компанията ще засилва влиянието си в американския град Сиатъл. Производителят на iPhone вече е наем офиси с обща площ от 660 000 кв. м., на които се предвижда да работят общо над 2000 нови служители.

Градът е известен с динамично развиващото се население по отношение на инженерната мисъл. Amazon разполага с най-големия екип от служители там, следвани от Google и Facebook. А скоро и Apple ще черпи от извора на таланти за своето поле на действие.

Какви радикални мерки предприема Facebook за решаване на проблема с речта на омразата, може да научите от видеото.