Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Huawei очаква 40-60% спад на международните продажби на смартфоните си

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 17.06.2019

10:58 | 17 юни 2019
Обновен: 19:46 | 5 юни 2020
Qilai Shen/Bloomberg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Huawei Technologies се подготвя за между 40% и 60% спад на международните продажби на смартфони, след като поставянето на компанията в черния списък на САЩ от страна на президента Доналд Тръмп уязви един от най-важните бизнеси на китайския технологичен гигант. Това съобщи Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Най-голямата технологична компания в Китай понижава вътрешните си прогнози и обмисля алтернативи, включително изтеглянето на Honor 20 в чужбина, твърдят запознати с въпроси източници".

Продажбите на устройството започват в някои части на Европа на 21 юни, включително във Франция и Великобритания, но директорите следят ситуацията и могат да свият продажбите, ако моделът се продава по-слабо от прогнозите, допълват пожелалите анонимност източници, тъй като нямат право да обсъждат подобни вътрешни въпроси, отбеляза Елена Кирилова. "Два от големите телекома във Франция вече не се занимават с Honor като цяло, твърдят запознати с въпроси", допълни още тя.

Още технологични новини прочетете в Investor.bg.