Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Марк Зукърбърг е знаел за скандалните практики за неприкосновеността на данните?

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 13.06.2019

10:12 | 13 юни 2019
Снимка: Marlene Awaad/Bloomberg
Снимка: Marlene Awaad/Bloomberg

Facebook Inc. разкри имейли, които изглежда свързват главния изпълнителен директор Марк Зукърбърг с потенциално проблематичните практики за поверителност в компанията, пише в. Wall Street Journal, като се позовава на хора, запознати с въпроса. Това коментира Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"В самата компания разкриването на имейлите в процеса на отговор на продължаващото разследването на федералните власти за неприкосновеността на данните поражда опасения, че те ще бъдат вредни за Facebook - поне от гледна точка на PR отношенията, ако станат публични".

Потенциалното въздействие на вътрешнофирмените имейли е фактор в желанието на технологичния гигант да постигне бързо извънсъдебно уреждане на спора от Федералната търговска комисия, пояснява един от източниците, спомена Бойчо Попов. "Facebook работи, спазвайки т. нар. решение за съгласие от 2012 г. с агенцията, свързано с неприкосновеността на личния живот, а имейлите, изпратени по това време, показват, че Зукърбърг и други висши ръководители не са направили приоритет спазването на заповедта на комисията", посочи още той.

"Засега не може да се определи точно какви имейли е поискала агенцията и колко от тях са свързани със Зукърбърг".

Още новини от света на технологиите прочетете в Investor.bg.