Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Bolt се завърна в Лондон с нов план за действие

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, „Бизнес старт“, 11.06.2019 г.

11:15 | 11 юни 2019
Обновен: 11:15 | 11 юни 2019
Снимка: Bolt.eu
Снимка: Bolt.eu

Европейският конкурент на Uber - Bolt, направи триумфално завръщане в британската столица Лондон, след като през 2017 г. транспортният регулатор създаде проблеми на лиценза за талинската компания. Това е основният акцент в технологичния коментар на главния редактор на Investor.bg Бойчо Попов за сутрешния блок „Бизнес старт“.

Старото име на Bolt бе Taxify, за да дадем малко повече светлина около предишните проблеми на фирмата за споделено пътуване. Но не това е от значение за голямото завръщане, а фактът, че компанията най-накрая успя да покрие изискванията, за да стъпи на един от най-апетитните пазари в Европа.

Ръководителите на Bolt прилагат любопитна промоционална стратегия, предлагайки много сериозни отстъпки не само за своите клиенти, но и за служителите зад волана на автомобилите. Компанията официално разполага с 87 900 лични превозни средства за наемане и 20 000 регистрирани водачи.

Междувременно главният стратегически директор на Huawei Шао Ян сподели разочарованието си, че производителят на смартфони няма да успее да изпревари своя основен конкурент Samsung по продажби през тази година, благодарение на американските санкции.

Понастоящем Huawei продава между 500 000 и 600 000 апарата на ден, твърди Ян, а с подобно темпо хегемонията на корейския доминант наистина е сериозно застрашена.

Друга любопитна новина от технологичния свят е придобиването на Tableau от Salesforce за 15,3 млрд. долара, но повече подробности може да откриете тук!

Целия технологичен коментар ще може да видите във видеото.