Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Вярно ли е, че младото поколение чете по-малко от старото?

Милена Ташева, съосновател на "Аз чета", „Бизнес старт“, 24.05.2019 г.

11:37 | 24 май 2019
Милена Ташева, съосновател на "Аз чета", „Бизнес старт“, 24.05.2019 г.
Милена Ташева, съосновател на "Аз чета", „Бизнес старт“, 24.05.2019 г.

В нашето общество съществува един мит, че младите не четат толкова литература, колкото старите са чели през своето време. Какво е мнението на един от съоснователите на сайта „Аз чета“ Милена Ташева по тази тема разбираме от сутрешния блок „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„Всяко поколение твърди за предишното, че не чете. Това не е вярно. Разликата е, че новото поколение не чете това, което старото разбира за качествена литература. Мултиплицирането на поколенията не е добра идея. По-скоро старите хора трябва да се опитат да разберат младите, като четат съвременна литература“.

Нуждите на обществото ни от литература все още не са задоволени, макар през последните 10 години да се забелязва една все по-осезаема тенденция към четящи хора, коментира Милена Ташева.

„Аудио книгите напоследък бележат огромен ръст – около 40% годишно. Но аз няма как да препоръчам печатна, електронна или аудио книга, защото всички те имат своите достойнства“.

Днес е един от най-големите национални празници - Денят на българската просвета и култура, и по тази причина е важно да дадем съвет на съвременните родители за своите деца и особено онези, които за пръв път влизат в училище.

„Най-трудният клас е първи. По тази причина препоръчвам да подарите на детето си книга, за да му помогнете в преминаването на следващия етап от живота“.

Целия разговор за книгите може да видите във видеото.