Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

MSCI Asia-Pacific се насочва към най-високите си нива от октомври

Пазарен коментар на Розалин Чин от Bloomberg Хонконг, „Бизнес старт“, 02.04.2019 г.

09:11 | 2 април 2019
Обновен: 14:44 | 31 май 2020
Снимка: Pixabay

Изглежда, че акциите в Азия започват да губят инерция, според Розалин Чин от Bloomberg Хонконг.

Въпреки че ръстовете му са умерени – около 10%, индексът MSCI Asia-Pacific все още изглежда, че ще затвори на най-високото си равнище от октомври, коментира Чин за сутрешния блок „Бизнес старт“.

Получихме по-силни от очакваното производствени данни от САЩ в допълнение към по-силните числа и от китайския производствен сектор.

Японските NIKKEI и TOPIX изтриват част от по-ранните си ръстове, въпреки че NIKKEI все още задържа ръст от 0,2%, докато TOPIX е без промяна.

В Австралия индексът S&P ASX 200 е нагоре с 0,5%, насочвайки се към затваряне на пазара. Само преди малко централната банка обяви, че запазва основната си лихва непроменена на 1,5%, както се очакваше... за 29 поредно заседание и такова решение.

Тази вечер очакваме да бъде обявен и федералният бюджет на страната, който може да предложи и някои подсладители, докато управляващата коалиция се подготвя за избори, на които се надява за 3 мандат на власт. Според M-Live - екипът на Bloomberg, централната банка на Австралия изчаква, за да види какво ще е влиянието на бюджета, преди да предприема действия.

Коментарът за азиатските пазари на Розалин Чин вижте във видеото.