Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Apple навлезе в дебрите на видео стрийминга

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 26.03.2019

10:11 | 26 март 2019
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Американският технологичен гигант Apple официално направи първите си стъпки в света на абонаментните видео стрийминг услуги с Apple TV+. Новината беше обявена в рамките на годишното пролетно събитие на компанията, което се проведе в Steve Jobs Theater в централата на компанията в Купертино, Калифорния. Това коментира Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"За целта Apple работи с част от големите звезди в Холивуд като режисьора Стивън Спилбърг, актьорите Джейсън Момоа, Дженифър Анистън и Рийз Уидърспун, телевизионната водеща Опра Уинфри и други, на които разчита да привлекат аудиторията към оригиналното ѝ съдържание".

“Това не е просто поредната стрийминг услуга. Това е домът на най-креативните разказвачи на истории в света”, коментираха от Apple, каза още Елена Кирилова.

Apple обяви, че приложението Apple TV ще събира в едно всички стрийминг абонаменти на потребителите, посочи редакторът в Investor.bg. "Гигантът е сключил договори с част от най-големите имена в индустрията, включително HBO и Amazon Prime Video. По-рано миналата седмица най-голямата видео стрийминг платформа в света Netflix обяви, че няма да се включи в проекта, защото смята, че потребителите трябва да получават достъп до съдържанието ѝ в нейното собствено приложение", добави Кирилова.

"Но с Apple TV компанията от Купертино си поставя за цел не само да събере стрийминг абонаментите, а да комбинира с тях и тези с кабелните оператори. Идеята е потребителите сами да избират какво да гледат и да плащат само за него, без преживяването да е прекъсвано от реклами. В допълнение към това съдържанието може да се сваля на различните устройства на Apple и да се гледа офлайн".

За първи път до Apple TV ще има достъп и на Mac, а официалният влизане в сила на услугата е през май тази година, подчерта Елена Кирилова. Диверсифицирайки услугите си за привличане на повече потребители, Apple залага и на предлагането на услугата на умни телевизори от компаниите Samsung, LG, Sony и Vizio, както и на Roku и Fire TV на Amazon, уточни тя.

Очаквайте видео материал с целия технологичен коментар.