Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Заради повсеместния срив: Възможно е Facebook да връща пари на рекламодатели

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 14.03.2019

10:10 | 14 март 2019
Andrey Rudakov/Bloomberg
Andrey Rudakov/Bloomberg

Системата на социалната мрежа Facebook претърпя един от най-разпространените и постоянни сривове, след като потребителите в целия свят не получаваха достъп до социалните си мрежи и услуги - от Instagram до Messenger, в голяма част от вчерашния ден, съобщи Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"По данни от Downdetector - сайтът, който оповестява проблеми с приложения и сайтове, абонатите на социалните мрежи на Facebook са имали проблеми с логването или обновяването на лентата със съобщения. В Европа проблемите възникнаха след 18 ч. българско време в сряда вечерта". 

От около вечерните часове в София потребителите успяваха частично да заредят страниците си или изобщо не можеха да видят съдържание, съпътствано от съобщение, че е станала грешка, посочи Бойчо Попов. "Засегнатите региони включват района на Ню Йорк, части от Калифорния и региона на Сиатъл, според Downdetector. Други засегнати места са Япония, Филипините, Перу и големите градове в Австралия, както и голяма част от Европа", отбеляза той.

"Няколко маркетолози съобщиха, че системата за закупуване на реклами във Facebook също не функционира. В нощните часове Facebook заяви, че все още проучва цялостното въздействие, „включително възможността за възстановяване на суми за рекламодателите“".

Вижте целия коментар във видео материала.