Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Мрачна прогноза за бизнеса в Индия плаши инвеститорите в Amazon

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на сайта Investor.bg, Бизнес старт, 01.02.2019

09:49 | 1 февруари 2019
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Инвеститорите вече имат някои опасения за растящите разходи на Amazon, според изнесените данни от отчетите на компанията. Мрачна прогноза за бизнеса в Индия и хладната прогноза за приходите като цяло помрачиха настроенията. Това съобщи Бойчо Попов, главен редактор на сайта Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов

"Акциите на Amazon.com Inc. поевтиняха, след като гигантът в електронна търговия даде хладна прогноза за приходите си за първото тримесечие и изрази загриженост за нарастващите разходи, забавянето на ръста в търговията на дребно и даде мрачна прогноза за бизнеса си в Индия. Приходите от продажбите ще възлязат на между 56 млрд. долара до 60 млрд. долара през текущото тримесечие, съобщиха от компанията в четвъртък. За сравнение - средната оценка на анализаторите бе за 61 млрд. долара", съобщи Попов.

Технологичният журналист посочи още, че въпреки че продажбите и печалбата през четвъртото тримесечие са надминали прогнозите на анализаторите, растежът в Северна Америка се е забавил драстично в ключовия празничен период, а коментарите за несигурността в Индия изпратиха акциите на по-ниски нива. Книжата поевтиняха с 5,8% в разширената сесия, предава Bloomberg.

Вижте още от резултатите на Amazon и от света на технологиите на Investor.bg.

Целия коментар гледайте във видео материала.