Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Проблемите с ремонта на Граф Игнатиев са свързани с качеството на изпълнение и неспазването на сроковете

Архитект Борислав Игнатов, председател на УС на Камарата на архитектите в България, Бизнес старт, 05.12.2018

10:20 | 5 декември 2018
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Проблемите около ремонта на Граф Игнатиев са свързани с качеството на изпълнение и неспазването на сроковете. Това заяви архитект Борислав Игнатов, председател на УС на Камарата на архитектите в България, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

Ситуацията около ремонта на улица Граф Игнатиев стана емблематична, смята гостът. "Такива важни проекти касаят живота и средата на гражданите. Затова е наложително да се провеждат прозрачни конкурси", допълни той.

"Смятам, че като заместник-кмет Евгени Крусев е енергичен човек. Предполагам, че са допуснати документални неуредици", уточни Борислав Игнатов във връзка с оставката на Евгени Крусев.

"На улица Граф Игнатиев проблемите са няколко – първо, качеството на изпълнение. Там трябва да се проследи професионалната отговорност на авторите на проекта и на изпълнителите. Възложителят в това отношение има най-малко отговорност, като изключим инвеститорския контрол и изискванията. Следващият проблем са неспазените срокове. Всички засегнати бизнеси в зоната на ремонта търпят огромни загуби".

В момента се опитваме да предложим по-добри начини за практикуването на строителния надзор в България, спомена архитект Борислав Игнатов.

Събранието на Камарата на архитектите в България беше ползотворно, отбеляза Борислав Игнатов. Основното предимство е, че поставихме ясни цели за 2019 г., свързани със нормите и законите, практикуване на професията и квалификацията, обобщи гостът.